Δευτέρα 11 Απριλίου 2011


Ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλο για το Θέμα της ΣΕΤΤΗΛ


Προς  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Θέμα: «Τι συμβαίνει με τη ΣΕΤΤΗΛ;»
Κύριε Υπουργέ
Δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου αναφέρουν πως μελέτη που εκπονείται με εντολή του Υπουργείου σας, εισηγείται το κλείσιμο συγκεκριμένων στρατοπέδων στη χώρα, μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ.
Το «σήριαλ» με το κλείσιμο της ΣΕΤΤΗΛ έχει βάθος χρόνου, ενώ παράλληλα  φθίνει η λειτουργία του στρατοπέδου, αφού συνεχώς μειώνεται η δύναμη των εκπαιδευόμενων αλλά και του λόχου Διοίκησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Τεχνικό Σώμα των ενόπλων δυνάμεων η ΣΕΤΤΗΛ είναι το μεγαλύτερο στρατόπεδο. Διαθέτει εγκαταστάσεις δυναμικότητας 1000 ατόμων, ενώ παράλληλα το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι το πιο εξειδικευμένο στις τηλεπικοινωνίες.
Το κλείσιμο του στρατοπέδου θα δημιουργήσει ανάγκη για νέες υποδομές, αφού η πλησιέστερη της Πάτρας (ΚΕΤΧ) υπολείπεται ποικιλοτρόπως στις ανάγκες για εκπαίδευση των υπηρετούντων στο Τεχνικό Σώμα αλλά και άλλων ένστολων δυνάμεων ( για παράδειγμα αστυνομία, πυροσβεστική).
Επί πλέον, με βάση την πρόταση της μελέτης που παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όλα τα στρατόπεδα που παραμένουν ευρίσκονται στην πρωτεύουσα των αιρετών περιφερειών. Η κατάσταση αυτή εντείνει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Ιδιαίτερα δε στον Νομό Ηλείας, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα, μας κατατάσσει τελευταίους στον πίνακα ανάπτυξης, οι συνέπιες δε είναι οδυνηρές.
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ
α) υπάρχει μελέτη για την αναδιάρθρωση της λειτουργίας και της χωροταξίας στρατοπέδων στη χώρα;
β) Υπάρχει οριστική απάντηση για τη συνέχιση λειτουργίας του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου